Herbapol Kraków, Herbatka owocowa, Jałowiec owoc, 50 g
- Do sporządzania herbatek jako uzupełnienie diety.
- Owoc jałowca ułatwia trawienie i działa moczopędnie.
- Owoc jałowca stosowany jest jako przyprawa (o pikantnym i lekko gorzkawym smaku) do mięs, dziczyzny, marynowania ryb, a także kwaszonej i słodkiej kapusty oraz buraków.
Składniki:
- Owoc jałowca (Juniperi fructus) - 100%
Wartość odżywcza 100g produktu:
- Energia: 63kJ/15kcal.
- Tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- Węglowodany: 4,2g
- w tym cukry: 4,2g
- białko: 0g
- sól: 0g
Sposób użycia:
- Do sporządzenia naparów: 1 łyżeczkę rozdrobnionych owoców zaparzać wrzątkiem (200 ml) pod przykryciem przez 30 min., odstawić na 10 min. i odcedzić.
- Wypić w ciągu dnia porcjami 1-2 łyżeczki do posiłku
Ważne:
- Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywanie:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
- Chronić od światła.
- Producent posiada Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności ISO 9001, ISO 22000/GMP.
- ZDN-HERB-124:2005
Masa netto: 50 g
Producent:
Herbapol w Krakowie SA, ul. Chałupnika 14, 31-464 Kraków